MEDALLA D’OR DE JULIA TORRES DEL GAP EN ELS CAMPIONATS D’ESPANYA

08/07/2016

Durant la setmana del 4 al 10 de Juliol es van celebrar a Guadalajara els campionats d’espanya de gimnàstica artística femenina i masculina, on el GAP- Gimnàstica Artística Porqueres-, patrocinat per Colnatur, hi va participar amb 11 gimnastes femenines i 2 gimnastes masculins.

La jornada no podia començar millor quan el dimarts dia 5 de Juliol la Júlia Torres es penjava la medalla d’or al coll en la categoria de Promogym 4. Era pel GAP la primera medalla estatal en la seva curta història. Com a curiositat, el podi d’aquesta categoria va ser 100% gironí ja que les 2a i 3a classificada van ser gimnastes del Salt Gimnàstic Club.

El dimecres va ser el torn de les més petites i les que s’estrenaven en un campionat estatal. Volem destacar l’actuació de la Clara González que va anar tercera tota la competició fins a la última rotació que dues gimnastes la van passar i es va quedar en un meritori 5è lloc.

La jornada de dimecres també va ser emocionant ja que la Carlota Santamaria, de nivell 2 grans – la categoria més difícil en que competeix una gimnasta del GAP-, estava executant un exercici de barra d’equilibris digne de podi i una errada amb caiguda el va allunyar de la medalla de bronze en aquest aparell.

Però va ser el divendres quan els seguidors del GAP ens vàrem quedar sense ungles de l’emoció. Era el torn dels nois i en Martí Monserrate es posava tercer a l’aparell de poltre amb un espectacular salt de paloma. Va mantenir aquesta posició fins que el penúltim saltador el va avançar, havent-se de conformar amb la 4a plaça, a 0,050p del tercer.

Aquesta ha estat la 4a participació del GAP en un campionat d’Espanya i al llarg d’aquests pocs anys s’ha vist l’evolució tant en nombre de participants com amb resultats. L’experiència d’aquest any ha estat especialment gratificant i emocionant i segur que servirà d’aprenentatge de cares l’any que ve.