El Gap participa en 3 competiciones simultàneas aquest cap de setmana.

17/04/2016

El Creixement exponencial que ha tingut el GAP – Gimnàstica Artística Porqueres- és un clar fet que ha quedat constat aquest cap de setmana on gairebé tots els seus gimnastes en edat de competir estaven participant en competicions arreu de la geografia catalana: LLIGA TERRITORIAL DE GIMNÀSTICA ARTÍSTICA ESCOLAR El diumenge dia 10 a Torroella es celebrava la 3a i última fase de la Lliga Territorial de Gimnàstica Artística Escolar, tant de femenina com de masculina. Els gimnastes van demostrar les seves millores en aquesta última fase i malgrat cal polir coses de cares la temporada que ve, van sortir tots molt contents d’haver competit i amb una medalla de participació penjada al coll.

D’aquesta 3a fase destacar la 4a posició de l’Andriy Konsevitch i la medalla de plata d’en Pau VÁzquez en categoria pre-benjamí masculí. En Joan Sánchez es va proclamar campió i medalla d’or en categoria masculí benjamí. Pel que fa a les noies, destaquem la 4a millor nota de la Laia Vilà en l’aparell de poltre.

Els resultats finals de la lliga son classificatoris pels Jocs Emporion que es celebraran a Porqueres el proper 21 de maig. Malgrat que en categoria femenina el GAP no ha pogut classificar a cap gimnasta, en masculina s’hauran classificat tots els gimnastes que han participat en almenys dues de les 3 fases. Els entrenadors del GAP declaren que estan contents tant dels resultats de nois com de les noies ja que cal recordar que “per moltes d’elles era el seu primer any fent gimnàstica o competint”. 3A FASE DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA EN EDAT ESCOLAR

Mentrestant a Salt i durant el dissabte dia 9 i el diumenge 10 es celebrava la 3a fase del Campionat de Catalunya en edat Escolar organitzat per la Federació Catalana de Gimnàstica. L’equip de C4 que ens tenia acostumats a tenir copa, aquesta vegada va baixar de l’esglaó del podi per petites errades en aparells puntuals que en aquestes categories es paguen molt cares. Malgrat tot, les gimnastes van fer unes bones execucions i volem destacar: en categoria B4, 2a millor nota de Laia Serra en l’aparell de poltre; en categoria C4: 6a millor nota de Mei Martinez en Paral·leles, 3a millor nota de Marina Carandell a poltre i 3a millor nota d’Abril Vicenç a terra. Ressaltar que en aquestes dues categories hi participen cap a 150 gimnastes, per tant ser dels 10 primers és gairebé com un podi.

Ara el GAP resta a l’espera de quines gimnastes es classificaran per la final que es celebrarà a Salt el proper 21 i 22 de maig. Només hi van les 14 millors gimnastes de les 3 fases, tot un repte si es té en compte el numero de gimnastes participants! 2A FASE DE LA COPA CATALUNYA DE GIMNÀSTICA ARTÍSTICA MASCULINA.

El mateix diumenge dia 10 els nois federats del GAP competien a la 2a fase de la Copa Catalunya organitzada també per la Federació Catalana. Un total de 8 nois del GAP es van desplaçar a Vic. En Categoria Promogym 1 i 3 els gimnastes varen millorar moltíssim els seus exercicis, i afronten amb ganes la tercera fase. Cal destacar l’actuació de l’Abel Sánchez que va quedar en 10a posició de la general i obtenint la millor nota en els aparells de barra fixa i anelles, la 3a millor nota en paral·leles i la 9a a poltre.

En Categoria promogym 5 hi participa el nostre gimnasta més veterà, en Miquel Salas, que va fer una molt destacable competició obtenint la 10a posició amb la 2a nota a poltre, la 3a a terra, i la 10a a anelles i cavall en arcs. Per finalitzar, en categoria nivell 3 i classificable pel campionat d’Espanya, en Ferran Ferrer i en Martí Monserrate van superar les seves pors aconseguint fer un element de mortal de sortida de barra fixa que no els hi sortia, i que els hi permetrà tenir tots els requisits per anar a campionats d’Espanya. Alhora destacar la 9a millor nota d’en Ferran a anelles i la gran actuació d’en Martí Monserrate obtenint la 2a nota a poltre, la 4a a paral·leles i la 7a nota a anelles.