Gimnàstica Artística

La gimnàstica artística és una disciplina esportiva que consisteix en la realització d'una composició de diferents elements tècnics combinant, de forma simultània i a una velocitat alta, moviments corporals. Es tracta d'un esport olímpic en el qual dones i homes competeixen per separat en diferents aparells.

Els aparells en els quals han de realitzar els exercicis els homes són: paral·leles, anelles, barra fixa, terra, cavall amb arcs, salt; i per a les dones: terra, salt, barra d’equilibris i paral·leles asimètriques.

Les competicions més importants en les quals pot participar un gimnasta són els Jocs Olímpics, el Campionat del Món i el Campionat d'Europa. En aquests campionats la competició s'estructura en concursos: concurs I, concurs II i concurs III.

Tot i que el coneixement que es té de la gimnàstica artística és, principalment, la gimnàstica de competició i d’elit, la majoria de practicants se situen dintre de l'àmbit de l'esport de base i de recreació. La diferència de l'esport de base amb el d'alt rendiment és el nivell de sacrifici i dedicació requerit i la intenció en la participació en les competicions.

En l'esport de base el competir ha de tenir un component principalment lúdic i d'esplai, deixant la part agonística i competitiva en un segon pla. Així doncs, l'aspiració dels practicants de la gimnàstica de base és la superació individual i el coneixement dels seus límits personals, i no ser el campió o el millor.

El GAP -Gimnàstica Artística Porqueres- t’ofereix totes les vessants de la pràctica d’aquest esport, sempre tenint en compte la part lúdica que tota activitat requereix, però sense renunciar a valors com l’esforç, el compromís i la disciplina.